BLOC TANCAT - OBERT PER A CONSULTES

Acabo de realitzar el jailbreak al meu iPhone 3G amb la nova aplicació creada per en geohot, m’ha donat varis problemes, quasi tots perquè l’aplicació és nova i encara no s’entèn massa quin funcionament té. He hagut de fer varies cabrioles per poder acabar instal·lant blackra1n a l’sparingboard de l’iPhone i després poder instal·lar Cydia i Rock sense problemes. M’agradaria que no passesiu pels mateixos tràngols que he passat jo, així que aquí teniu el meu treball.Primers passos
Connectarem l’iPhone a l’ordinador i se’ns obrirà l’iTunes (a partir de la versió 9.x, les anteriors ja no tiren amb el nou firm de l’iPhone), li direm que baixi i instal·li la nova versió del firmware de l’iPhone (la 3.1.2). Mentre es baixa i s’instal·la, recordarem que hem de baixar la versió de blackra1n de la pàgina que en geohot ha creat per aquesta aplicació aquí i la copiarem a l’escriptori (necessari per executar-la sense problemes).
Advertències prèvies al jailbreak
 1. Caldrà que hagueu realitzat una còpia de seguretat o backup del vostre iPhone per tal de restaurar les dades després de realitzar l’acció.
 2. És necessari que tanqueu totes les aplicacions obertes (aneu a la pestanya de Processos de l’Administrador de Tasques del Windows i tanqueu iTunesHelper.exe, juntament amb itunes.exe com és obvi).
 3. Heu de saber que realitzar el jailbreak al vostre iPhone no és legal però tampoc il·legal, és el que anomenariem una operació al·legal, per tant, la responsabilitat sobre aquesta acció recau totalment sobre vosaltres, és a dir, la garantia no serveix per si l’iPhone queda brik (inútil).
 4. Si no esteu segurs del que feu, no ho feu. Si teniu dubtes existencials sobre el jailbreak us recomano que m’agregueu al Facebook, al Twitter o al Missatger (esola@ymail.com) per tal de realitzar el jailbreak amb la meva ajuda continuada.
 5. Jo personalment no em responsabilitzo del que us pugui passar, l’únic que faig és posar al vostre servei el meu coneixement i experiència perquè ho tingueu tot més fàcil i en català ;)
L’acció en si
El terme jailbreak significa trencar la cel·la i alliberar el nostre iPhone de les restriccions que Apple li imposa, és un concepte ideològic que tots hem de tenir present, és una forma de sabotatge, és trencar amb les normes i les llicències, és tirar pel dret i decidir sobre què fer amb el que tenim entre les nostres mans. L’iPhone és un gran dispositiu, el millor dels seus, i hem de saber-li treure tot el suc possible. N’heu de ser conscients.
Comencem
Un cop tinguem l’iPhone restaurat amb la nova versió (3.1.2), restaurarem les dades mitjançant l’iTunes amb la còpia de seguretat que hem fet anteriorment, el nostre iPhone hauria de quedar físicament com abans de fer la upgrade, i per tant, podrem realitzar el jailbreak. Tancarem l’iTunes i el procés iTunesHelper.exe, executarem blackra1n, clicarem a make it ra1n i veurem que el nostre iPhone es restaura automàticament mostrant una imatge igual o molt semblant a aquesta:

Ens esperarem uns segons fins que desapareixi la imatge de connectar l’iPhone a l’ordinador amb l’iTunes engegat, a la qual no hem de fer cas, fins que ens aparegui la següent imatge:

Esperarem que l’iPhone es reiniciï solet, i un cop s’haurà reiniciat, podrem executar l’aplicació que se’ns ha instal·lat a l’springboard (imatge), jo personalment recomano que instal·leu Cydia i Rock, són dues eines molt eficients, desistiu completament d’instal·lar l’iCy, farà que el Cydia us funcioni malament i no és necessari.
Com sempre, si teniu dubtes i preguntes, contacteu: Facebook i Twitter.
Aquesta guia és propietat d’en binic i està sota llicència Creative Commons, està exclusivament didicada a usuaris de l’iPhone 3G que actualitzin a la versió 3.1.2.

Vist a binic.net

4 comentaris

 1. Oriol  

  Bon dia.
  Tinc dues qüestions.
  1- Estic amb la versió 3.0 en el meu Iphone 3G i només vull fer Jailbreak (estic amb movistar). Que m'aconselles per fer Jailbreak Blackra1n o Firmware modificat amb Pwagetool? Quin farà que vagi més rodó el sistema operatiu i amb menys errors en el futur?
  2- Amb Blackra1n conserves les aplicacions de cydia o les perds com sempre al pujar el upgrade del S.O. i fer Jailbreak? i perds el logo de movistar?

  Gracies per els teus tutorials o l'ajuda que proporcioneu.

 2. Albert  

  1- Jo te recomano que si estàs a Windows el Blackra1n perquè no hi ha PwnageTool per Windows. El Blackra1n només et fa el jailbreak a l'iPhone, no te l'allibera ni te l'activa o sigui que només et deixa instal·lar el cydia, RockApp i l'Icy. D'errors en tindràs a tots dos programes o sigui que la elecció és lliure però el firmware modificat no saps què hi haurà.

  2- Les aplicacions les perdràs totes com sempre però sempre pots guardar els teus arxius utlitzant l'aplicació PkgBackup del Cydia.
  El logo de movistar no sé què vols dir.

 3. Oriol  

  Gracies Albert,

  Pensava aconseguir un firmaware 3.1.2 modificat amb pwagetool que hi ha penjat per la xarxa... es que he llegit que molta gent està tenint problemes amb blackra1n al moment de fer Jailbreak (se'ls queda penjat) i em feia una mica de por...
  Ho del logo de movistar es el nom de l'operador que hi ha a la part superior (on tens la barra de cobertura) que he escoltat que al fer jailbreak amb pwagetool es perd el nom del operador i queda en blanc... no el vull perdre per estética...

 4. Albert  

  No, si ho fas tot bé a l'hora de fer el jailbreak no hi haurà cap problema per reproduir el nom del proveïdor telefònic.
  Si fas el jailbreak pel Blackra1n no te passarà res amb l'alliberament i continuaràs tenint la operadora que fagis servir, només instal·la les aplicacions que t'he dit abans ;)

Publica un comentari a l'entrada

Seguiments

Lectors

Comunitat Catalunya

PC Catalunya Música Catalunya Nokia Catalunya

Seguidors

Traducció - Translate